Två SM-guld med halländsk anknytning

Oskarströmsbördiga Susanne Ljungskog tog hem sitt sjätte sm-guld på lördagen. Hon vann damernas linjelopp på 13 mil med stor segermarginal under pågående cykel-sm på Sollerön i Dalarna. Susanne Ljungskog gick ifrån de andra redan efter halva sträckan i en brant backe och höll sen ledningen in i mål.

- Det är alltid lite extra press när man kommer till Sverige och alla väntar sig att man ska vinna, men jag vill verkligen visa att jag är bäst, säger Susanne Ljungskog. Hon säger också att det ser bra ut inför OS i augusti. - Inga sjukdomar, inga skador och träningen flyter på, så det ser mycket bra ut.

Det blev ytterligare ett SM-guld med halländsk anknytning. Petter Renäng, värmlänning som tränar för Varbergsbaserade Team Bianchi tog hem sin första seger i sm-sammanhang i linjeloppet 19 mil för herrar, efter en slutspurt. - Jag har haft bra flyt i min karriär, men det har varit en del strul de senaste åren, så det känns helt underbart att äntligen få utdelning efter allt slit, säger Petter Renäng. - Jag fick hjälp av mina lagkamrater så det är även en lagseger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista