En stökig midsommarafton i Halland

Det har varit en stökig midsommarafton på flera håll i Halland med fylla, bråk och misshandel. Värst har det varit i Halmstad. Trots regnet har det varit jobbigt, säger man hos Hallandspolisen, men framförallt drog det igång efter att regnet mattats av.

Polisen har fått in 26 anmälningar om misshandel, 40 personer har omhändertagits för fylla, fyra är misstänkta för rattfylleri. På midsommardagens morgon satt 12 personer i arresten gripna för olika brott, varav en misstänks för grov misshandel. Om man sammanfattar alla händelser som polisen rapporterat under dygnet handlar det om 243 stycken.

- En del misshandlar har skett på Karlstorps camping i Halmstad, en del inne i stan. Det sker överallt tyvärr, säger Anna Karin Wattström-Parmlöv vid Halmstadpolisen

Polisen har också fått in en anmälan om våldtäkt, den ska ha skett utomhus i centrala Halmstad, men så mycket mer visste polisen inte på lördag förmiddag. Man har också fått in en anmälan om våldtäktsförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".