Laholm

Kränkande brev efter körkortsatsning

1:35 min

Efter nyheten om att flyktingar i Laholm får ekonomisk hjälp med att ta körkort har kommunens integrationssamordnare fått ta emot flera kränkande mail och telefonsamtal.

Många beskriver körkortssatsningen i Laholm som lyckad. De flesta som fått hjälp med körkortet har också fått jobb. Men trots goda resultat finns kritiker som i hårda ordalag dömer ut satsningen som orättvis och går till personangrepp på tjänstemän i Laholms kommun. De uttrycker sig hotfullt på nätforum. Och de hör även av sig till via mail och telefon till tjänstemän och politiker.

– Vi har vidtagit en del åtgärder. Vi har pratat med polisen. Vi har hanterat det internt och naturligtvis stöttat Anna Haraldsson som fått mycket reaktioner. Vad vi har gjort i detalj vill jag inte offentliggöra, säger Nils Danred är kommunchef i Laholm.som

– På måndag kommer vi att ta ställning till om vi ska göra en polisanmälan. Det finns inga direkta hot om fysiskt våld. Men för de som upplever hoten har det känts väldigt jobbigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista