Halland

Farligaste tiden på jobbet

1:22 min

Vid den här tiden på året är det farligast att jobba. Under årets tre första månader händer det nämligen flest olyckor på jobbet här i Halland visar statistik från arbetsmiljöverket.

Statistik över arbetsolyckor som ledde till sjukfrånvaro 2007-2009 här i Halland visar att det under  januari, februari och mars är farligast att vara på jobbet. Varje år under första kvartalet skadar sig ungefär 250 personer så pass allvarligt att de måste vara sjukskrivna. Det går att jämföra med de andra kvartalen då statistiken visar på runt 200 skador.Man skulle kunna tro att det mycket händer på hala vägar, men transportbranschen lyckas hålla olycksstatistiken relativt jämn över hela året med ungefär 15 olyckor varje månad.

– Det handlar mycket om låta det ta tid och också ta ökade kostnader. Men det är sådant man får ta, säger Roger Bengtsson på GN Transport i Halmstad som framförallt transporterar stål och bildelar mellan Frankrike och Sverige

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista