Varberg

Namninsamling för att rädda butik

2:06 min

Det är många som vill rädda kvar närbutiken på Sörse i Varberg. Närmare 700 namnunderskrifter har kommit in till kommunen efter att butiken gått i konkurs.

ICA Sparköp i Sörse försattes i konkurs för ett par veckor sen, anledningen är enligt den före detta ägaren Karl-Axel Olofsson att försäljning sjunkit kraftigt efter att en stor ny butik öppnat i närheten. Och han och hans fru orkade inte driva butiken vidare.

Med röd text på pappfärgade lappar ber butiken om ursäkt för det just nu begränsade utbudet. På grund av konkurs står det, men bakom charkdisken jobbar Helene Källstedt och Belinda Sjöstrand som vanligt. De är inte dugg förvånade över de 700 namnunderskrifterna.

– Butiken behövs för alla de äldre som bor här och inte klarar att ta sig till andra affärer.

Men det är inte kommunen som kan göra något för att rädda kvar butiken enligt Jörgen Warborn som är kommunstyrelsens ordförande i Varberg. 

– Det bygger på att människor som bor runt butiken vill handla där så jag uppmanar de som vill använda butiken att göra det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista