1 av 3
Angelica Augustsson. Foto: Erik Abel/Scanpix
2 av 3
3 av 3
Angelica Augustssons världscupsvinst inspirerar Hanna Tengstrand och Jenni Blom på Kungsbacka ridgymnasium. Foto: Sverige Radio
Ridsport

Angelica njuter dagen efter succén

”Ett av mina stora mål är att rida OS”
1:40 min

Det har varit ett hektiskt dygn för Angelica Augustsson från Onsala som i går sensationellt vann världscuptävlingen på Göteborg Horse Show.

När väl prisceremonin och alla intervjuer väl var över fick 23-åriga Augustsson chansen att fira lite på egen hand.

– Efter att vi hoppat färdigt och vart på presskonferenser och allting gick och mina vänner ut på en jättetrevlig middag. Senare på natten packade vi ihop allting och körde mot Tyskland.

Ditt mål är att bli etablerad i landslaget, hur långt har du kvar dit tror du?

– Jag tog nog ett väldigt stort steg på vägen nu i helgen. Att bli etablerad i landslaget är ingenting man gör under en helg, det är någonting som händer över månader och år. Ett av mina stora mål är att rida OS. Jag vet inte om det blir 2012 eller 2016, men jag vill absolut rida OS.

Angelica Augustssons framgångar i helgen har i dag varit väldigt omtalade på Kungsbacka ridgymnasium.

– Det är jätteroligt, och för sporten kan det inte finnas någonting bättre egentligen. Det måste inspirera alla som är yngre, säger Sussie Paulsson som är hopptränare på skolan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".