Falkenberg

Orimliga krav på Falkenbergs IP

"Vi måste samarbeta"
1:05 min

Kommunledningen tycker att Svenska Fotbollförbundet ställer alldeles för höga krav på hur Falkenbergs Idrottsplats måste förändras för att Falkenbergs FF ska få spela i Superettan.

Från och med 2014 så är det stora förändringar som krävs med värmeslingor under planen, fler sittplatser under tak och större omklädningsrum och så vidare. Det är krav som enligt kommunen skulle kosta omkring 50 miljoner kronor om de genomförs.

Nu vill kommunledningen att Sveriges kommuner och landsting driver frågan gentemot fotbollförbundet.

– Vi vill ju ge en tydlig signal om att vi behöver samarbeta i de här frågorna och att vi tycker att fotbollförbundet ställer väldigt höga krav på ett lag i superettan, säger kommunstyrelsens ordförande Marie-Louise Wernersson (C).

– Det är klart vi behöver rusta upp idrottsplatsen men de här publikanstormningarna har vi inte. Det är många fler av de 18 punkterna som vi vill diskutera och se om de verkligen är rimliga.

– Vi har ju inga pengar avsatta till det här och 2014 måste det vara åtgärdat om Falkenberg ska ha en anläggning som duger till spel i superettan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".