Foto: Maja Jerosimic/Sveriges Radio
Falkenberg

Första spadtaget mot nytt äldreboende

"Nu är vi framme och det känns jättebra"
1:29 min

Idag togs det första spadtaget i det nya centrum för äldre som ska ligga intill nuvarande Tallgläntan. När den nya byggnaden står klar kommer man att riva den gamla byggnaden.

– Det känns jättebra och vi följer äldreomsorgsplanen så att vi kan klara behovet av äldreomsorgsplatser i serviceboenden, säger Marie-Louise Wernersson som är kommunråd i Falkenberg

Det har varit många diskussioner om hur äldreboendet skulle utformas. Det var planer på ett större äldrecenter med restauranger, fotvård, frisörer och allt skulle finnas här. Allt som de äldre behöver kommer att finnas men det får inte plats med ett serviceboende.

– Vi får inte plats med det här eftersom att vi är rädda om marken kring vallarna som är fantastiskt och helt unik, säger Marie-Louise Wernersson.

Om det skulle vara så att det efter det blir tal om att bygga ett servicebygge ändå så kan det bli så att om behovet fortsätter att öka att man då bygger ut äldreboendet ännu mer.

– De som bor i den gamla byggnaden kommer inte att flyttas från sitt nuvarande boende förrän de nya bostäderna är klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".