Halmstad

Läsplattor till politikerna

1:32 min

Snart kommer de högsta politikerna i Halmstad få ta del av den senaste tekniken. Istället för att få handlingar i pappersform så kommer kommunstyrelsen få egna digitala läsplattor.

– Det är både kvalitet och miljöskäl som ligger bakom detta, säger Anders Bergenek administrativ chef i Halmstad kommun.

På ett år kostar det uppemot 250 000 att trycka handlingar och att skicka ut dem till politikerna i kommunstyrelsen, att köpa in läsplattor kostar ungefär 200 000 och kommunen räknar med att det efter ett till två år blir en ekonomisk vinst med investeringen.

Halmstad är en av de första kommunerna i Sverige som inför läsplattor istället för pappershandlingar. Susanne Åkerlund, folkpartistiskt kommunråd har längtat efter det här. Och hon tillbakavisar påståendet att det skulle handla om digitala leksaker till politikerna.

– Det är ett redskap för att hantera dokument på ett bättre sätt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista