Stora prisskillnader för att slänga skräp i Halland

De halländska kommunernas olika avgifter på återvinningscentralerna ställer till problem. Några kommuner har en fast avgift, andra tar ut avgifter på återvinningscentralerna.

Exempelvis kostar det  350 kronor att slänga ett kylskåp i Varberg, i Halmstad  och Kungsbacka är det gratis. I de avgiftsfria kommunerna får man allt oftare ta emot  bland annat kylskåp och TV-apparater från intillliggande kommuner. En som märkt av det här är Ken Abraham som arbetar på återvinningscentralen i Getinge i Halmstad Kommun.
Han säger till P4 Radio Halland att han märkt att allt fler Falkenbergare, för att slippa avgifter, kommer till återvinningcentralen där.

Falkenbergs kommunråd Ingemar Johansson försvarar systemet med avgifter på kommunens återvinningcentraler. Han menar att det är en principfråga att man låter den enskilde själv ta hand om sitt avfall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista