Halmstad

Centrumhandeln i fokus

1:48 min

Hur ska Halmstads stadskärna med centrumhandel utformas för framtiden egentligen? Den frågan ställde Halmstads kommunråd till butiksinnehavare i går under en rundvandring på stan.

Syftet med rundvandringen var att göra centrumhandlarna mer engagerade i utvecklingsarbetet av Halmstad centrum.

Monique Brynå, butikschef i klädbutiken Bik Bok fick chansen att berätta om vad hon tycker om Halmstads centrumhandel när det socialdemokratiska kommunrådet Anders Rosén frågade ut henne om bland annat Bastionen. Båda var överens om att något behöver förändras för att turister och andra mer ska lockas till Norrekatts park och Anders Rosén tycker att både Stora och Lilla torg behöver bli mer självklara mötesplatser i centrum.

– Det måste bli mera levande torg. Man måste känna att det finns en levande torghandel, och kultur och idrott ska samsas på ett och samma ställe, säger han.

Charlotte Seveholt, butiksägare till inredningsbutiken Dimoda, tror att butiksinnehavarna i centrum kan bli bättre på att samarbeta. Det kan till exempel handla om gemensamma öppettider och gemensam marknadsföring tycker hon.

– Vi får väl bli lite bättre på att snacka samman oss och komma fram till bra lösningar för att få hit konsumenter. Jag tror att framtiden finns för Halmstad centrum, även om det kommer stora butiker runt om.

Mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista