Stort säkerhetspådrag inför fotbollsmatch i Halmstad

Både polis och Halmstad BK höjer säkerheten inför matchen mellan Halmstad BK och Djurgården. Senast Stockholmslaget var i Halmstad ställde supportrar till med stor skadegörelse på Örjans vall och i stan. Därför är det extra mycket fokus kring säkerheten vid kvällens match.

Janne Wiking, säkerhetsansvarig i Halmstad BK säger till Radio Halland att klubben har arbetet med säkerheten kring matchen hela våren. I höstas när Halmstad och Djurgården möttes tog sig supportrar efter matchen in på planen och förstörde det ena målet och delar av gräsmattan. Natten till matchdagen var också Djurgårdsanhängare ute på stan och slog sönder fönsterrutor och ställde till bråk.
Polisen arbetar hårt med att förebygga våldsamheter på stan och utanför arenan. Extrapersonal har varit insatt sen i går kväll och Stefan Liljenberg på Hallandspolisen säjer att man lärt sig en del från förra året. Vad vill han dock inte berätta.
På arenan finns en helt ny läktarsektion med plats för 2000 supportrar. Dit kommer stockholmsfansen att slussas direkt när de kommer till Örjans vall och 25 ordningsvakter tillsammans med publikvärdar från Djurgården ska hålla koll på supportrarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".