Bron över E6 i närheten av Getinge i Halland där två personer hittades döda i en utbränd bil. Foto: Christel Lind/Scanpix.
Halmstad

Nytt hopp om lösning av bakluckemordet

Polisen i Skåne har en misstänkt för delaktighet i dubbelmordet i början av 2010, då två kroppar hittades i en utbränd bil som stod på en vägbro över motorvägen utanför Getinge.

En man som finns utomlands misstänks för inblandning. Mannen, som är frihetsberövad för annan brottslighet, är förhörd en gång av de svenska utredarna och delgavs då misstanke om delaktighet i dubbelmordet. Ett nytt förhör beräknas äga rum inom några veckor. Enligt spaningsledaren Bo Lundqvist på länskriminalen i Skåne kan detta vara ett genombrott i utredningen.

– Vi hoppas det. I vart fall har den här personen en del att förklara, säger Lundqvist till TT.

Han vill inte berätta i vilket land den misstänkte finns. Inte heller om personen tros vara mördaren, eller om misstankarna gäller inblandning på annat sätt.

Dubbelmordet avslöjades när kropparna av två män hittades i en utbränd bil på en vägbro över motorvägen utanför Getinge. Offren, 25 och 42 år, var hemmahörande i Värmland. Utredningen visade att de utsatts för grovt våld och att det skett på en gård utanför Lund.

En 35-årig man bosatt på gården misstänks för medhjälp till mord. En kvinna och en tonårspojke misstänks för skyddande av brottsling. Ytterligare en person delgavs i december misstanke om inblandning. Men ingen av dessa personer är frihetsberövad och någon misstänkt för själva morden har polisen hittills inte haft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".