Stenbrott oroar grannar utanför Kungsbacka

Nya planer på ett stenbrott i Höglanda utanför Kungsbacka, har skapat oro bland dom som bor i området. Det är företaget Swerock som har gjort ändringar i en tidigare ansökan och nu ligger ärendet åter hos länsstyrelsen för beslut.

Det är både bullret från stenbrottet och transporterna fram och tillbaka som grannarna oroar sig för. Lastbilarna kommer bland annat att passera Kungsbacka ridklubb och köra på 30-vägar genom bostadsområden. Tidigare ansökningar om stenbrytning i Höglandabergen har fått nej. Fast då har det inte varit på just den plats där Swerock nu tänker sig bergstäkten. Men grannarna menar att den här placeringen innebär samma problem, och dom är trötta på att ärendet aldrig får ett slut. Tina Widén är en av grannarna till det planerade stenbrottet. Hon säger till Radio Halland, länsstyrelsens tidigare beslut att inte tillåta stenbrottet borde gälla och att ett nej ska vara ett nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista