Riksdagsledamoten Adnan Dibrani från Varberg höll Socialdemokraterrnas tal i Falkenberg. Foto: Anniika Augustsson Sveriges Radio.
Halland

"Orättvisa" slagord på första maj

"Det handlar om orättvisor"
1:41 min

På första maj firades det sedvanligt i Halland med fanor, demonstrationståg och musik.

I Falkenberg höll riksdagsledamoten och socialdemokraten Adnan Dibrani från Varberg ett förstamajtal om orättvisor.

– En orättvisa handlar om de som haft otur och blivit sjuka i Reinfeldts Sverige. Där tillåts man inte  vara sjuk längre än till en viss dag. 

Adnan Solen dominerade  när Socialdemokraterna demonstrerade runt om i Halland på första maj. Även om det i Falkenberg på eftermiddagen blåste en och annan kall vind, något som Adnan Dibrani sa kunde liknas vid politiken i Sverige just nu. Han talade om sjukförsäkringen och det var något som uppmärksammades även i Varbergs första majtåg. På Karin Sandströms plakat stod det "trygghet för de utförsäkrade".

– Det är väldigt många som far fruktansvärty illa. Livet tar ju slut för dem. Det är ju en viktig fråga.

I Halmstad talade fackförbundet kommunals ordförande Annelie Nordström i Folkparken för omkring 500 deltagare, i övrigt var förstamajtalarna i länet lokala politiker.

 I Falkenberg deltog både gamla och unga i tåget och flest applåder från de yngre deltagarna fick Sebastian Ghafari, ordförande i SSU i Falkenberg.

– När jag åker runt och träffar minna SSU-vänner i hela Sverige så ser jag en enorm vilja att förändra och ser ett brinnande engagemang. Det gör mig övertygad om om vi återigen kommeratt få en socialdemokratisk regering och får solidariskt land som vi alla vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".