1 av 2
Fredrik Geijer, kommunchef i Halmstad. Foto: Jesper Petersson/Halmstads kommun
2 av 2
Halmstad

Alkoholreglerna ska bli tydligare

”Behöver se över våra riktlinjer”
1:16 min

Efter granskningar som P4 Halland gjort av representationen i de kommunala bolagen i Halmstad ska kommunen nu göra en översyn och tydliggöra reglerna vid alkoholinköp.

– Vi ska uppgradera och uppdatera våra riktlinjer. Det är förekommet av den madiagranskning som har uppmärksammat oss på att vi kanske har otydligheter i det och behöver se över våra riktlinjer, säger Fredrik Geijer, kommunchef i Halmstad.

Vad är det för otydligheter ni talat om då?

– Det är en uppfattning att det inte finns tydligheter kring alkoholpolicyregler för hantering av inköpskort med mera.

Det är de specifika exempel som har förekommit i granskningen - att det skulle kunna vara inköp som inte är okej alltså?

– Det är en tolkning som du gör, men där kanske vi inte är tydliga då, säger Geijer.

P4 Halland har tidigare avslöjat hur cheferna i Halmstads Näringslivs AB och Halmstad & Co varit frikostiga med alkohol vid representation.

Just nu genomför revisorerna i Halmstads kommun en översyn av rutinerna kring alkoholinköp och representation i evenemangsbolaget Halmstad & Co.

Och efter de uppgifter som kommit fram i P4 Hallands granskning av representationen som gjorts av näringslivsbolagets vd Anders A Ekblom, så är det nu aktuellt med en liknande revision av det bolaget, enligt Fredrik Geijer.

– I min roll som kommunchef så har kommunstyrelsen uppföljningsplikten av alla verksamheter. Så svaret är ja.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".