Skylt på sjukhuset i Varberg. Foto: Karin Hartmann/Sveriges Radio
Sjukhuskrisen i Varberg

”Vi gav vår syn på konflikten”

Massiv kritik mot ledningen på läkarmöte
1:42 min

Idag kom läkarförbundets ordförande Marie Wedin till Varberg för att träffa läkarna på sjukhuset. Detta efter att fackliga representanter på sju kliniker skrivit ett brev om sin oro till henne.

En rädsla för att fackligt arbete ska leda till repressalier luftades i brevet och diskuterades också på mötet.

– Vi gav vår syn på den här konflikten och krävde av facket både centralt och lokalt att man agerar med kraft framöver när man pratar med politiker och sjukhusledningen. Alla fick framföra sin tydliga syn, där det råder total samstämmighet bland läkarkåren, säger läkare Jonas Bäwer.

Marie Wedin, ordförande i Läkarförbundet, beskriver det som nyttigt att få höra den samstämmiga besvikelsen över vad som hänt de senaste månaderna.

– Jag känner mig väldigt målmedveten om att vi måste arbeta vidare med det här och försöka reparera den här utomordentligt dåliga arbetsmiljön. Framförallt tilliten till sjukhusledningen som är så lågt som man kan komma tror jag.

Var det någonting som kom fram på mötet som var nytt för dig?

– Jag blev faktiskt lite överraskad över den kompakta misstron som finns mot Hallands sjukhusledning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".