Halmstad

Inga fler marinfestivaler

1:30 min

Den årliga marinfestivalen i Halmstad försvinner efter att sommarens stora evenemang Tall ships races avslutats i augusti. Kommunen vill istället satsa på nya evenemang i framtiden.

 – Det finns inte något gemensamt önskemål om att fortsätta med marinfestivalen när vi peakar den typen av arrangemang med Tall ships races. Den blir ju många storlekar större än Marinfestivalen, säger kommunrådet Suzanne Åkerlund (FP).

Är det för att det blir för dyrt med Tall ships races som ni nu vill minska kostnaderna för den här typen av arrangemang?

– Nej, det finns inget sådant samband. Vi har genom åren haft olika uppfattningar om vad Halmstad & Co ska göra efter 700-årsjubiléet som ju var 2007 och marinfestivalen har varit en del av det som ska göras varje sommar då. Sedan fick vi en förfrågan om vi kunde vara målhamn för Tall ships races och det sa fullmäktige ja till. Och då har vi en stor avslutning på det kapitlet i år då.

– Det kommer ju nya typer av evenemang. Det som är inplanerat och bestämt är ju O-ringen nästa år och EM i damfotboll året efter det. Halmstad & Co får jobba ihop någon idé om vad vi ska ta för nya höjder i den typen av evenemang som är kommunalt arrangerade, säger Suzanne Åkerlund.