Varberg

Bra väder för surfmässa

1:11 min

För tredje dagen i rad fokuseras det på vind och vatten extra mycket i Varberg. Det är mässan Coastal Culture som närmar sig sitt slut. En mässa med inriktning mot surf, street, skate och andra vattensporter. Och med en sydvästlig vind som ligger på runt 6 meter per sekund kan det inte bli bättre.

– Det är jättebra för alla surfare. Det kommer att bli riktigt mycket folk i paleviken och här vid Barnens badstrand, säger Kristjan Sigurdarson på Nordic Surf en av dem som projetklett helgens evenemang.

På ett av alla områden står två killar i bar överkropp med långa surshorts på en varsin skimboard i en låg bassäng fylld med vatten. Skimboard är som en skateboard utan hjul och som körs på vatten.

Skimboarden var en av alla gratisaktiviteter i Varberg under helgen. Annars har det varit och är fortfarande, utställningar, föreläsningar och testa-på-aktiviter vid Societen, Campus, Fästningsområdet och längs strandpromenaden.

Det är första gången som Coastal Culture går av stapeln, ett arrangemang som ska förena sport, näringsliv, kultur och akademi och som bekostas av EU-pengar.

– Vi tyckte att det saknades ett forum för den här typen av aktiviter, säger Kristjan Sigurdarson.