Ishockey

Idag avgörs Varbergs ishockeyframtid

1:49 min

På Varberg hockeys årsmöte senare idag ska det röstas om en eventuell sammanslagning av kommunens två hockeylag - Varberg Hockey och Veddige Vipers.

Veddige har redan röstat ja, och blir det ett ja även i kväll är det en spännande och händelserik tid som väntar. Det säger Veddige Vipers ordförande Hans-Åke Georgsson.

– Framtidsvisionen är att vi ska kunna ha hockeyskola på sommaren och hockeygymnasium för att locka fler spelare till regionen, säger han.  

Ishockeyn i länet är under förändring. Flera föreningar har på sistone valt att gå samman eller börja samarbeta för att överleva. Eftersom både Varberg Hockey och Veddige Vipers nu under några år haft svårt att få yngre spelare att börja spela och att stanna så diskuterar man just nu en sammanslagning.

– Alla ungdomsledare som jag talat med tror att det här skulle vara ett lyft för hockeyn i Varbergs kommun, säger Hans-Åke Georgsson.   

Idag avgörs det alltså i och med Varberg Hockeys årsmöte. Blir det ja, då börjar arbetet med att nå målen som de två klubbarna redan jobbat fram tillsammans.

– Där finns då planerna på hockeyskola på sommaren, ett hockeygymnasium och hjälp med läxläsning i spelhallen. Sådant vi tror skulle kunna främja hockeyn i kommunen, berättar Hans-Åke Gerogsson.