Halmstad

Graf har fortsatt förtroende för Ekblom

1:31 min

Carl Fredrik Graf anser inte att vd:n för Halmstads näringslivsbolag, Anders A Ekblom, gjorde några fel när han under flera år anlitade en företagare för miljonbelopp.

Det handlar om en företagare som källor för P4 Halland beskriver som en kompis till vd:n Anders A Ekblom.

Nu kommer kommunen se över rutinerna vid inköp och offentliga upphandlingar.

– Vi har ju kunnat konstatera i samband med de diskussioner som nu förs att det har funnits anledning att göra förtydliganden och vissa klarlägganden. Och att vi också måste ta ett bredare grepp kring de här frågorna. För vi vill ju naturligtvis inte att varken medarbetare eller medborgarna ska hamna i ett läge där man misstänks för både det ena och det andra i negativt hänseende. Kan vi göra våra interna regler tydligare så är det naturligtvis en fördel, säger Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

I Hallandsekot igår kunde vi berätta att Anders A Ekblom, som fram till årsskiftet var vd för de kommunala bolagen Halmstads Näringslivs, Industristaden och flygplatsen, under flera år anlitat kompisar till olika uppdrag, enligt vad källor till P4 Halland berättat.

Dessutom har ingen annan fått chansen att lägga in anbud på de inrednings- och reklamjobb som gjorts åt Anders A Ekbloms bolag.

Men så kommer det inte gå till i framtiden i näringslivsbolaget där Ekblom är vd.

– Halmstad kommun har inget avtal med reklambyrå just nu så vi har inte kunnat hänga på med något. Men nu är det på gång har jag hört och då ska vi självklart vara med där, säger Anders A Ekblom.

Källor har uppgivit för P4 Halland att Carl Fredrik Graf känt till att Anders A Ekblom anlitade kompisar för olika uppdrag, men det förnekar Graf.

– Jag har inte fått uppfattningen att Anders Ekblom anlitar kompisar för olika uppdrag.

Har du fullt förtroende för Anders A Ekblom?

– Ja, det har jag.