Halland

Agneta Börjesson tar ett steg tillbaka

1:33 min

Från och med idag är Agneta Börjesson från Kungsbacka inte längre partisekreterare i Miljöpartiet.

Imorgon ska partiet också välja nya språkrör efter Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Men när kongressen inleddes idag så valdes bland annat ny partisekreterare. Det innebär alltså att Agneta Börjesson - den senaste tiden både partisekreterare och riksdagsledamot - lämnar ifrån sig sitt uppdrag.

– Det är framförallt lättnad jag känner. Det har varit fantastiskt roliga år, och det är en era som jag haft tillsammans med Peter och Maria som språkrör.

– Det är en lång resa som jag haft tillsammans med dem som jag känner att vi gemensamt nu avslutar på ett fantastiskt bra sätt. 

Men är det inte lite vemodigt också?

– Nej, jag tycker inte det, det känns otroligt bra. Jag får lov att fortsätta jobba i riksdagen och jag kan fokusera på politik istället för organisation igen. Så det känns bara roligt.

När det gäller språkrören är det oklart in i det sista. Gustav Fridolin blir med all säkerhet manligt språkrör, men vem lägger du din röst på av de kvinnliga alternativen?

– Det vill jag faktiskt inte berätta. Jag har också varit lite vacklande och tycker ena dagen att Åsa Romson är bäst, och andra dagen att Mikaela Valtersson är bäst. De är fantastiskt duktiga kandidater och har båda två stora öron och varma hjärtan.

Vad säger du då om Fridolin som språkrör?

–  Jag är oerhört glad att han är tillbaka, och han är en fantastisk samlande kraft för Miljöpartiet. Jag ser verkligen fram emot att på olika sätt jobba med honom i den ställningen, säger Agneta Börjesson.