Fotboll, Superettan

En poäng var till FFF och Hammarby

2:33 min

Det var Falkenberg som från början tog tag i taktpinnen i hemmamötet mot Hammarby. Det var också Falkenberg som tog ledningen med 1-0. Men Hammarby kom tillbaka och kunde kvittera med 10 minuter kvar att spela.

Falkenberg visade upp ett riktigt fint spel i första halvlek och såg ut som ett klart bättre lag. Men det kom aldrig några mål och efter att lagen fått vila en stund i halvlek blev det en mer öppen match i andra.

– Vi får lite större problem i andra, men sen får vi ledningsmålet och då tycker jag att vi får kontroll på det igen, säger Falkenbergs målskytt Marcus Översjö.

Falkenbergs mål kom i den 67:e minuten och drygt tio minuter senare kvitterade Hammarbys Ali Sinan Ayranci. Då såg plötsligt Hammarby ut som det starkare laget.

– Jag tycker inte de hade skapat så mycket så att de var värda en kvittering, men sett över hela matchen kanske ett kryss var rättvist för båda lagen, men när vi ändå har ledningen så tycker jag att vi var förtjänta av den, säger Marcus Översjö.

Var sin poäng till de båda lagen gör att Falkenberg ligger kvar strax ovanför nedflyttningsstrecket på 13 poäng och Hammarby på något säkrare mark med 15 poäng.

Inför matchen hade det varit en bråkig natt i Falkenberg då ett 30-tal Hammarbysupportrar bråkat på krogen och sedan gett sig ut på stadens gator. Upploppet slutade med stenkastning mellan Hammarbysupportrar och Falkenbergare. Men matchen fick en fin inramning med 3000 åskådare utan några problem med bråk.