Barn från Kungsbacka förda till Gaza

Fem barn från Kungsbacka hålls sedan två månader kvar i ett flyktingläger i Gaza i Palestina av sin far. I stället för att resa runt i Egypten som var tanken, förde pappan barnen till sina föräldrar i Gaza. Hemma i Kungsbacka finns barnens mor Elisabeth Krantz som polisanmält bortförandet.

Elisabeth Krantz var först tveksam till att låta dom fem barnen i åldern sex till 15 år få följa med Pappan till Egypten, men då den äldsta dotterns jämnåriga kamrat också skulle följa med sa hon ja. Något hon idag ångrar sedan hennes före detta make förde barnen över gränsen till Gaza där hans släkt bor. Dotterns kamrat lämnade kvar utan biljett i Kairo vind för våg. Förutom polisanmälan har Utrikesdepartementet engagerat sig i fallet och anlitat två advokater, varav en i Israel.

Pappan har förklarat att barnen inte ska få återvända utan att dom nu ska bli kvar i Gaza. Enligt Elisabeth Krantz har barnen själva sagt i fåtaliga telefonsamtal till henne att dom vill återvända hem. Elisabeth Krantz säger till P4 Radio Halland att väntan och ovissheten är värst. - Mina barn finns ju hela tiden i mina tankar och i mitt hjärta. Man går här hemma och tittar i deras rum och på deras kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".