Handikappade får behålla fickpengarna

Förståndshandikappade i Falkenberg kommer att få behålla den omdiskuterade habiliteringsersättningen på 37 kronor om dagen. Representanter för tre partier har beslutat att ompröva det kritiserade förslaget att slopa ersättningen till de som deltar i en daglig sysselsättning.

Jan Berge är ordförande i socialnämnden säger till P4 Radio Halland att man tagit hänsyn till den kritik som framförts mot förslaget. Besparingar ska nu göras på annat håll inom liknande verksamhet.

Ingemar Persson i Falkenberg som var en av dom som riskerade att bli av med sin dagersättning är glad över att den borgerliga majoriteten i socialnämnden ändrat sig. Förslaget om att dra in dagersättningen till utvecklingsstörda som jobbar på olika företag har mötts av starka reaktioner. Ingemar Persson sköter biltvätten på Statoil vid norra infarten till Falkenberg och startade för en vecka sedan en namninsamling mot kommunen. Ingemar Persson, som samlat in 1000 namnunderskrifter, säger till P4 Radio Halland att det är en lättnad att politikerna tagit sitt förnuft till fånga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista