Polisen konstaterar trafikökning på motorvägen

Den tunga trafiken på E6:an har ökat markant den senaste tiden. Det konstaterar trafikpolisen i Halland med anledning av att flera lastbilsolyckor på E6:an den senaste månaden har orsakat stora avbrott i trafiken.

Statistiskt sett så har det inte inträffat fler lastbilsolyckor i Halland i år jämfört med samma period förra året, men den statistik P4 Radio Halland tagit del av går bara ett år tillbaka i tiden.

Räddningsverkets statistik över lastbilsolyckor i hela landet har tidigare visat att antalet olyckor har ökat med cirka en tredjedel mellan 1998 och 2003.

Och orsakerna till olyckorna är alltså svåra att hitta, speciellt i de fall när det rör sig om lastbilar som till synes utan anledning kör av vägen. Men vid de kontroller som polisen gör så upptäcker man alltsom oftast att det slarvas med kör och vilotider.

Flera personer som Radio Halland varit kontakt med i frågan pratar om hur svårt det är att komma tillrätta med det här problemet.

1200 kronor i böter om man blir upptäckt gör det knappast lönt att följa lagen och om det händer en olycka så går det sällan att bevisa att olyckan beror på vårdslöshet säger Christer Helgesson, trafikpolis til P4 Radio Halland. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".