Höghus stoppas

Planerna på ett femvåningshus i Laholm stoppas nu av länsstyrelsen på grund av jäv. Huset ingår i detaljplanen för stadsparken, som bland annat innehåller bygget av ett nytt bostadsområde med byggnader i en, tre och fem våningar. Bakom byggplnaerna står det kommunala bostadsbolaget Laholmshem.

Femvåningshuset har stött på motstånd, bland annat genom en lista med 700 namnunderskrifter. Flera personer som bor i närheten har överklagat detaljplanen till länstyrelsen och har förutom synpunkter på höghuset tyckt att frågan om jäv ska granskas.

Nu har länsstyrelsen kommit fram till att socialdemokraten Ove Bengtsson som är andre vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden och vice ordföranden, moderaten Christian Wahl som också sitter i det kommunala bostadsbolaget Laholmshem varit jäviga när dom på möten behandlat detaljplanen. Även socialdemokraten Bengt-Göran Persson som sitter Laholmshems styrelse och i kommunstyrelsen anses ha varit jävig eftersom han var med när kommunstyrelse yttrade sig i frågan.

Däremot har Länsstyrelsen inte granskat själva innehållet i detaljplanen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista