Sprit från utlandet säljs helt öppet

Det är svårt för tull och polis att bevisa att något olagligt skett när privatpersoner som köpt alkohol i utlandet säljer den i Sverige. Ofta blir det ingen utredning eftersom säljare och köpare kan hävda att alkoholen ska drickas på en privat fest.

I Halland och flera andra platser i landet sker nu försäljningen i vissa fall helt öppet. Häromdagen såg en reporter på P4 Radio Halland hur massvis av öl lastades över från en bil till en falsksyltad bil på trafikplatsen i Heberg, där polis och tull ibland gör kontroller. Jan-Ingemar Karlsson, jobbar som tullåklagare på tullkriminalen i Göteborg och säger till P4 Radio Halland att det ger en bra bild av hur det ser ut idag. De som håller på med olaglig handel med alkohol vet att det är liten risk att åka fast, och att det därför sker väldigt öppet. Tullkriminalen i Göteborg utreds nu fem fall av olaglig försäljning av alkohol i Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".