Nybakat bröd inte alltid en väldoft

Lukten av nybakat bröd är inte alltid uppskattad. Det har Paulssons konditori i Halmstad som funnits i omkring femtio år fått erfara. Bagerilukten har fått en mindre förtjust granne att klaga hos kommunen.

Fem till åtta gånger varje dag släpps en liten mängd kondensånga ut från ugnen och ångan går via ventilationen till husets bakgård. Den klagande grannen säger att när han har fönstrena öppna under nattetid kommer ett moln av ånga in i lägenheten.

Miljö- och hälsoskyddskontoret som har gått på grannens linje kräver nu att bageriet ser till att minska bulldoften på bakgården.

Jerry Blomqvist, chef för miljö- o hälsoskyddskontoret i Halmstad, säger att klagomål på bagerilukt är väldigt ovanligt. Men det faktiskt finns en gräns för hur mycket bullar det får lukta på ett bageri enligt ett gammalt rättsfall och den måste man rätta sig efter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista