Isländsk skyttekung på väg till HBK

Islänningen Gunnar Heidar Thorvaldsson kan vara på väg till Halmstad bollklub enligt Kvällsposten. Anfallaren Thorvaldsson, som är 22 år, leder den isländska skytteligan och debuterade nyligen i A-landslaget. HBKs tränare Janne Andersson bekräftar att klubben är intresserad av att värva islänningen och att man hoppas att det löser sig i helgen.

Janne Andersson säger att Thorvaldsson är en talangfull spelare som kan användas även som yttermittfältare. - Ända sen Mikael Nilsson försvann har vi studerat ett stort antal spelare, men fastnat för den här pojken.

- Vi ser det här främst som en värvning på lång sikt och har minst diskuterat ett tvåårskontrakt. Vi har inga förväntningar på att han skulle gå in och göra 10 mål direkt, även om han förståss skulle bli spelklar och aktuell direkt, säger Janne Andersson till Kvällsposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista