Akrobat svårt skadad på cirkus Maximum

En akrobat skadades svårt vid en olycka på cirkus Maximum från Älvsered vid en föreställning i Kalmar på fredagskvällen. Efter att först ha gjort en saltormortal och sen en kullerbytta, kom han fel med huvudet. - Någonting hände, som gjorde att han fick andningsstillestånd, säger turnéledaren Helena Schicht till P4 Radio Halland.

35-årige Ashali Hammond, som tillhör akrobatgruppen Trio N’dux från Ghana, fördes svårt skadad till Kalmar lasarett där han vårdas i respirator. Läget för honom är mycket allvarligt, säger Helena Schicht. 

Det var i slutet av föreställningen när artisterna gör ett enklare extranummer som olyckan hände. Helena Schicht säger att ingen kan förklara varför det hände. - Det är ett nummer som den skadade akrobaten gjort i sju till åtta års tid. Han gjorde inget ovanligt utan det är en ren olyckshändelse.

Cirkusen genomförde ändå lördagens föreställning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista