Separerade för att få barnomsorg

Hylte kommun vill att alla som bor där ska ha sina barn på daghemmen i hemkommunen. För Susanne Dahl som i den norra delen av kommunen innebär det stora problem. Tre av hennes barn har tidigare av praktiska skäl fått gå på dagis i Skeppshult i grannkommunen Gislaved som ligger närmare.

Men nu när yngsta dottern ska börja på dagis sa Hylte stopp och krävde att flickan åker till Landeryd. Och det betyder en omväg till jobbet på fem mil varje dag för Susanne Dahl.

Dottern skulle få mycket långa dagar i Landeryd och att köra omvägen till Landeryd skulle kosta familjen 2 000 kronor mer i månaden.

Susanne Dahl kämpade i två månader för att få Hylte kommun att ändra sig men lösningen blev istället att Susanne och hennes man fick separera och Susanne flyttade till sitt föräldrahem i Skeppshult i Gislaved. Nu får även hennes minsta barn barnomsorg i Skeppshult. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista