Kungsbacka

Sökandet avlyst efter seglaren

Fortfarande saknas den varbergsbo som sätts i samband med en strandad segelbåt vid Inre Tistlarna, väster om Särö. Efter gårdagens omfattande insatser har Sjöräddningen nu lämnat över till Hallandspolisen.

Det är en  man i 60-årsåldern från Varberg som saknas. Han hade deltagit i segeltävlingen Tjörn runt i helgen, och var ensam på hemväg när han senast hade kontakt med anhöriga. Det var strax efter klockan tio på söndagkvällen. Segelbåten, en sju och en halv meter lång Maxi 77a, hittades på måndagsförmiddagen strandad vid Inre Tistlarna och Sjöräddningen gjorde  en omfattande sökinsats mellan Vendelsö och Göteborgs södra skärgård. Flera båtar, flygplan och helikopter deltog. Tillsammans med försvarsmaktens sjöbevakningscentral har sjöräddningen kunnat följa ett radarspår som man tror hör till segelbåten. Det visar att båten komfrån Askimsfrjoden, ner mot fyren Kungen utanför Lerkil. Där tror man mannen av någon anledning fallit överbord. Båten tros sedan ha drivit norrut mot Tistlarna.

 Eftersom Sjöräddningen bedömer att chanserna att hitta mannen vid liv är ute, har ärendet överlämnats till polisen. Beskedet från polisen  på förmiddagen är att man efterlyst den försvunne varbergsbon. men man gör inte göra några aktiva sökinsatser.