Ny ätstörningsenhet i norra Halland

Landstinget har idag beslutat att snabbt skaffa en mottagningsenhet i den norra länshalvan för patienter med ätstörningsproblem.

Den nya enheten kan bildas genom omfördelning av länspsykiatrins resruser. Idag har landstinget verksamhet i Halmstad för personer med ätstörningar, medan man för den norra länshalvan bara kunnat avdela enstaka personer för denna typ av vård. Nu har Psykiatrinämnden beslutat att utveckla ätstörningsvården i den norra delen av länet. En enhet ska redan i höst byggas upp i Varberg där det ska finnas dagvård, ett utryckningsteam och en terapeut som vissa dagar ska ha mottagning i Falkenberg och Varberg. Den nya enheten blir möjlig genom omfördelning av resurser från barn- och vuxenpsykiatriska enheter och den psykiska slutenvården i norra Halland. Förutom att nordhallänningar med ätstörnignar nu ska få bättre hjälp, så avlastas ätstörningsenheten i södra Halland, och landstinget minskar kostnaderna för köp av vård från privata vårdgivare, bland annat privata Anorexicentret i Varberg.

n verksamhet i Halmstad för personer med ätstörningar, medan man för den norra länshalvan bara kunnat avdela enstaka personer för denna typ av vård.

Nu har Psykiatrinämnden beslutat att utveckla ätstärningsvården i den norra delen av länet.

En enhet ska redan i höst byggas upp i Varberg där det ska finnas dagvård, ett utrydkningsteam och en terapeut som vissa dar ska ha mottagning i Falkenberg och Varberg.

Den nya enheten blir möjlig genom omfördelning av resruser från barn- och vuxenpsykiatriska enheter och den psykiska slutenvården i norra Halland.

Förutom att nordhallänningar med ätstörnignar nu ska få bättre hjälp, så avlastas ätstörningsenehetn i södra Halland, och landstignet minskar kostnanderna för köp av vård från privata vårdgivare, bland annat privata Anorexicentret i Varberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".