Skräpmejl ett problem för kommunerna

Problemet med med oseriös e-post är ett växande och många gånger svårhanterligt problem för dom halländska kommunerna. Både tid och kraft går åt till att rensa bort e-post som bland annat innehåller icke önskvärd reklam.

Problemet ännu inte oöverstigligt, men det växer. På olika sätt försöker man hitta lösningar för att underlätta hanteringen i dom halländska kommunerna. Enligt lag får kommunerna inte automatiskt rensa bort e-post, utan det måste vara en person som gör bedömningen om ett meddelande är seriöst eller inte. Av den e-post som kommer till Halmstad kommun är omkring 60 procent skräp-post. Thomas Wollentz som är it-koordinator i kommunen räknar med att mellan 15 000 och 20 000 skräpmeddelanden skickas till Halmstad kommun varje dag. Han säger till Radio Halland att det är ett problem som är svårt att komma åt, så länge lagstiftningen ser ut som den gör.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".