Slumrande företagartalanger ska väckas

Nu startas en entreprenörskola i norra Halland för att få fram nya företag. Sen tidigare finns ett liknande projekt i södra Halland och med stöd från Region Halland är det nu entreprenörsandan i norra länsdelen som ska stimuleras med hjälp av seminarier som ska ge grundläggande kunskaper och insikter om egenföretagandets villkor.

Hans Dalmyr på Företagarna Halland tror det finns många slumrande företagartalanger att ta vara på. - Vi hoppas att nå dom och få en bättre bas för att driva och få igång företag.

Utbildningen i Varberg följer samma koncept, som den entreprenörsskola som redan tidigare finns i Halmstad för den södra länsdelen. Det blir åtta seminarier uppdelade enligt en trappa, från själva affärsidén till ett eget fungerande företag med baskunskaper om skattelagstiftning, marknadsföring.

Målgruppen är dels personer som funderar på att starta eget, dels småföretagare som just kommit igång, men kan också ge stöttning åt mindre etablerade företag som har tillväxtpotential och kan behöva nyrekrytera. Hans Dalmyr säger att det är att av dom stora problemen är att man är rädd för att växa. Det hänger ofta samman med att man inte har tillräckligt med kunskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista