Fotbollsdomare nedslagen

När fotbollsdomaren Peter Forsgren i Falkenberg var på väg hem från krogen i fredags natt kom fyra män upp bakom honom och slog honom till marken. Nu får du för senast sade en av dom. Han blev sen rispad på armen och i ansiktet med en kniv. Peter Forsgren kände igen en av männen som en supporter till en av fotbollsföreningarna i Falkenberg.

Peter Forsgren säger till P4 Radio Halland att han tror att det är en markering, att dom vill skrämma upp fotbollsdomare. - Jag har inte haft något annat att göra med den person som jag kände igen, säger Peter Forsgren.

Peter Forsgren har dömt fotboll i snart i tio år och som alla domare då och då fått glåpord, men aldrig upplevt ens något i närheten av det här. Efter händelsen har han fått många samtal och stöd från sina domarkolleger. - Många är upprörda och funderar över om dom verkligen vill utsätta sig för detta, säger Peter Forsgren. Själv kommer han nog att fortsätta döma, men då kommer det att vara lag som han vet att det inte är några problem med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".