Svårlöst med gemensam vårdcentral

Landstingsstyrelsens ordförande i Halland, Mats Eriksson tror inte det är möjligt att lägga ner vårdcentralen i Unnaryd och istället låta invånarna åka till en gemensam vårdcentral i Lidhult. - Jag vill påstå att det är uteslutet, säger Mats Eriksson till P4 Radio Halland.

Som vi berättat tidigare ska Landstingsledningarna i Halland och Kronoberg träffas för att diskutera möjligheterna till en gemensam vårdcentral för Unnaryd och Lidhult. Enligt en utredning ger orterna tillsammans ett lämpligt underlag för en vårdcentral. Men var en sån vårdcentral skulle ligga är inte klart.

Mats Eriksson säger att vi har väl krav från båda sidor att det ska finnas en vårdcentral som är fysiskt lättillgänglig. - Den skulle möjligen kunna vara gemensam, men ändå finnas på två orter. Han tror att det skulle kunna underlätta rekryteringen med en större vårdcentral.  

Den 29 september ska de båda landstingsledningarna träffas igen för att fortsätta resonemanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".