Kungsbacka

Besvikna föräldrar efter möte

1:41 min

Det var besvikna tongångar från föräldraföreningarna i Kungsbacka i går kväll, föräldrarna har länge protesterat mot att skolan får för lite pengar tilldelade sig av kommunbudgeten. Och i går var de inbjudna till möte med politiker från förskole- och grundskolenämnden. Men de hade hoppas på tydligare besked om vart pengarna går.

Det var många frågor som kom upp under mötet med politikerna. Men flera av föräldrarna tyckte att svaren var alldeles för otydliga.

– Jag är besviken, det har målats upp en mycket tydligare leverans som jag hade sett fram emot. De har pratat om vad de ska prioritera men det är en stor bevikelse. Tyvärr är jag inte förvånad. Anna Wangeby är ordförande i Vallda Toråsskolans föräldraförening.
 
– Deras sätt att mäta är kronor och ören. Men vi tittar på resultat. Vi ger nu 50 miljoner mer i 2012 års budget. Men de lokala skilnaderna vill vi också komma åt så att hela kommunens elever har samma möjligheter, säger folkpartisten Christian Hanesson som är förste vice ordförande i förskole- och grundskolenämnden.