Varberg

Platsbrist på Ankarskolan upprör

1:38 min

Föräldrar med barn på Ankarskolan i Varberg är upprörda över den akuta platsbristen. Nu görs namninsamlingar och skrivs insändare för att belysa problemet.

– Det som är upprörande för nästan alla föräldrar är att det är för många barn på skolan till den ytan som finns och utbyggnad har man pratat om i jättemånga år och nu löser man det tillfälligt med paviljonger säger Kristina Kristensson, mamma till två barn på skolan.

Paviljongerna, eller barackerna som de kallas av en del föräldrar är en del av kritiken som föräldrarna framför. Den andra är den underdimensionerade matsalen.

– Det är fullt i matsalen, så när man har sin tid så får lärarna gå in först och titta om det finns plats för dem, finns det inte det så får de så vänta, sedan får de gå in och hugga en plats. Jag tycker inte att det är acceptabelt att barn ska behöva äta i en stressig miljö, säger Kristina Kristensson.

Varbergs grundskolechef, Joachim Wadström, är väl medveten om situationen på Ankarskolan och säger att man jobbar febrilt på en lösning och att det är på gång.

– Vi håller precis på nu att projektera för en utbyggning av Ankarskolan. I den utbyggnaden ska vi rätta till ett antal lokaler, vi ska bygga fler klassrum och rätta till matsalen som är väldigt liten.

Under hösten ska en arkitekt presentera sitt förslag och sen följer en procedur med bygglov och klubbningar i kommunen innan bygget kan starta. Men Joachim Wadström hoppas snart kunna gå ut och lugna föräldrar som är oroade över situationen.

– Så fort vi bara får arkitektens idéer och tankar så ska vi kalla till ett föräldramöte för att berätta och förklara vad som händer och sker. Det är på gång och det är beslutat i nämnden och vi äskar nu pengar i fullmäktige så att vi ska få en fin och bra och modern skola, säger Varbergs grundskolechef, Joachim Wadström.