Antiklimax i tvist om vädringsfönster

Det blev inget avgörande i den uppmärksammade tvisten om vädringsfönster är tillräcklig ventilation i bostäder, när målet togs upp i miljööverdomstolen på torsdagen. Tvisten gäller ett krav som miljö- och räddningsnämnden i Varberg ställt på Varbergs Bostads AB om att man ska installera friskluftsventiler i en lägenhet på Brunnsberg. Ett krav som, om det gick igenom, skulle kunna få betydelse för landets alla fastighetsägare.

Vid torsdagens förhandlingar i domstolen väckte ordföranden frågan om ventilationen kunde lösas på annat sätt än med ventiler. Kommunens miljöinspektör sade då att man inte lägger sig i vilken teknisk lösning som bostadsbolaget väljer och drog därmed tillbaka kravet på friskluftsventiler. Inom fyra veckor ska parterna lämna in sin skriftliga inställning och sen beslutar Miljööverdomstolen om ärendet ska tas upp på nytt. Det skriver Hallands Nyheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".