Idoler i fokus på utställning

En ny utställning på Kulturhuset Fyren i Kungsbacka visar hur en persons förhållande till sin idol kan förändras över tiden. Konstnären Anna Fröman har utforskat idolskapet utifrån sina personliga erfarenheter.

Med hjälp av egna foton, målningar, teckningar och videor vill hon visa hur hennes bild av sina idoler Per Herrey och Pernilla Wahlgren har förändrats genom åren. Anna Fröman säger till P4 Radio Halland att hennes relation med idolerna blivit mer vardaglig nu. Förr var de upphöjda och ouppnåeliga med nu arbetar hon med olika konstprojekt tillsammans med dem.

Till exempel visar en oljemålning, målad från ett foto från 1988, hur en väldigt nervös Anna Fröman sjunger låten I Need Your love tillsammans med Pernilla Wahlgren i hennes studio efter att ha vunnit en teckningstävling. För två år sedan träffade hon Pernilla Wahlgren igen, nu under betydligt mer avslappnade former. Dom sjöng samma låt igen och det visas som en videoprojektion på utställningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista