Svensk Industrigravyrs logga har vissa likheter med EU-flaggan. Foto:Svensk Industrigravyr och Scanpix
Hylte

Hylteföretag vann kamp mot EU

Davids kamp mot Goliat varade i nästan tre år. Sen fick det lilla Hylteföretaget Svensk Industrigravyr till slut rätt i varumärkesstriden mot det stora mäktiga EU.

– Det som hände i slutet av september var att Patentbesvärsrättens dom kom som gav oss rätt och ledamöternas utslag var enhälligt, säger Ulf Johansson, vd på Svensk Industrigravyr i Hyltebruk.

P4 Halland har tidigare rapporterat om varumärkesstriden mellan det lilla Hylteföretaget och den stora EU-kommissionen som hävdade att Svensk Industrigravyrs logotyp varit allt för lik EU- symbolen.

Ulf Johansson vann i första instansen, men Davids kamp mot Goliat skulle fortsätta då EU beslöt sig för att gå ett steg längre och överklaga till Patentbesvärsrätten där Ulf Johansson än en gång fick rätt. Svensk Industrigravyrs varumärke var alltså inte lik EU symbolen.

– Det går ju inte beskriva riktigt. Men det kändes som att även om man är stor behöver man ju inte ha rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista