Falkenberg

Hårt slag för djursjukhuset

Den stängda hästavdelningen på djursjukhuset i Slöinge innebär stora konsekvenser för sjukhuset. Stordjursavdelningen har spärrats av för att salmonella upptäcktes hos ett föl som vårdades på sjukhuset.

– Ekonomiskt är det ju ganska stora konsekvenser och även pr-mässigt är det ju inte bra att man får en smittsam sjukdom, säger Bengt Johansson som är veterinär vid Hallands djursjukhus.

Redan i fredags stängdes hästkliniken och i måndags fick sjukhuset det bekräftat att hästen var salmonellasmittad. Nu står den smittade fölungen i ett eget stall. De djur som redan var inskrivna måste vara kvar. Men enligt Bengt Johansson är risken mycket liten att de djur som varit på sjukhuset under tiden är smittade. Hur länge man håller stängt kan inte Bengt Johansson svara på.

– Det vet vi inte. Först måste vi kartlägga om det finns någon mer häst som är smittad. Det har vi inte förstått än så länge men det kan ju ändra sig. Sedan måste ju kontrolleras att saneringen är lyckad. Så det här kommer att ta tid, säger han.