Elitserien i handboll

Tredje raka förlusten för Drott

2:49 min

Efter en stark inledning av elitserien med fyra raka segrar har Drott nu förlorat tre matcher i rad. På torsdagskvällen vann IFK Skövde med 33-29, inför nästan 1.600 åskådare i Halmstad Arena.

Drott inledde svagt i den första halvleken och hamnade omgående i underläge. Anfallsspelet fungerade dåligt och man släppte in enkla mål. Skövde ledde med 11-7, då drottarna fick bättre fart på sitt anfallsspel, samtidigt som Robert Bladh blev bättre i sitt målvaktsspel. Drott kunde gå fram till likaläge, 11-11, och sedan rycka ifrån till en halvtidsledning med 18-16.

Inledningen av den andra halvleken påminde en del om vad som hände i början av den första, nämligen dominans från Skövdes sida. Gästerna gjorde de fyra första målen och sedan släppte man aldrig ledningen. Mot slutet hade Drott chanser att komma närmare i målprotokollet, men Skövdes målvakt Mikael Appelgren svarade för ett par frilägesräddningar och de 1.583 som kommit till Halmstad Arena fick se Skövde ta sin tredje raka seger, medan Drott förlorade för tredje gången i rad.

I Drott blev Gunnar Steinn Jonsson bäste målgörare med 8 mål,  men matchens främste målgörare var Skövdes Andreas Cederholm, som gjorde 11 mål. I Drott saknades de båda niometersspelarna Michael Mattsson, febersjuk, och Johnny Olsson, fingerskadad.