Jens Möller, Conny Sjöberg, Filiip Andersson och Lars Höegh som går på Osbecksgymnasiet fick höra att man ska vara stolt när bor i en mindre ort. Foto: Madelene Sandin/Sveriges Radio.
Laholm

Den lilla orten har fördelar

"Det är så bonnigt"
1:22 min

Att komma från en mindre ort är något att vara stolt över. Därför har Laholms kommun bjudit en en inspiratör från Norrland att föreläsa om fördelarna med att bo i en bit bort från en större stad.

Angelica Lindkvist bor i Laholm men är inte speciellt stolt över det.

– Nej, det är så bonnig. Det  finns inget att göra. Om man går ut är det bara att gå hem igen -  det händer ingenting, säger hon om sin hemort. 

Tomas Håkki Eriksson är konstnär och företagare från en liten by i Jämtland. Han kom  till Laholm för att påminna ungdomarna  om styrkan med att vara från landet.

– På en mindre ort blir man synlig, säger han. Det är lättare att driva igenom idéer och projekt.

– På något sätt så är det tuffare, det är hetare att komma från staden. Det är coolare att vara från New York än att komma från Laholm.

--  Men varför då, vem har sagt det? undrar Tomas Håkki Eriksson.

Efter föreläsningen tyckte  Lars Högegh  från Ysby så här:

– Jag har alltid tänkt att flytta från lilla Ysby till någon större stad. Men nu känns det som att inte bo kvar i Ysby men i alla fall i annan glesbygd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".