Halland

359 flyktingar till länet nästa år

Migrationsverket och Arbetsförmedlingen har kommit överens om hur många flyktingar som kan tas emot i Halland nästa år. Ett så kallat länstal.

Totalt räknar man med att det behövs 359 platser för flyktingar, av de är det 179 som väntas bosätta sig på egen hand och 180 anvisas en plats att bo av Arbetsförmedlingen 

Arbetsförmedlingens beslut bygger på arbetsmarknadens förutsättningar, därefter folkmängd i länen, demografiska förutsättningar i länet med behov av ersättningsrekryteringar samt i något mindre utsträckning bostadsmarknad.

Länsstyrelsen har nu skickat förslag till länets kommuner om hur många var och en kan ta emot. Förslag som nu ska diskuteras innan det fattas ett definitivt beslut.

Förslaget för Halmstad kommun innebär att man skulle ta emot 100 flyktingar, och 35 av de anvisas plats av Arbetsförmedlingen eller Migrationsverket. Förslaget till Falkenbergs, Hyltes och Laholms kommuner är 40 flyktingar. Kungsbacka 50 och Varberg 80.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".