Såhär ser det ut på platsen där den nya hamnen eventuellt ska byggas. Foto: Nisse Gunnarsson/Sveriges Radio
Varberg

Centern säger nej till hamn i Värö

”Ser inte någon anledning att gå vidare”
1:28 min

Utredningen om att flytta hamnen i Varberg till Värö har väckt stora protester, inte minst bland Väröborna. Nu säger Centerpartiet i Varberg bestämt nej till en hamnflytt.

– Vi har kommit fram till att vi inte ser någon anledning att gå vidare och lägga mer tid och pengar på att utreda mer. Det är förenat med stort ekonomiskt risktagande att gå in i det här projektet och sen får det stora miljömässiga konsekvenser också, säger Harald Lagerstedt som är gruppledare för centerpartiet i Varberg.

Hur mycket har folkopinionen som ni mött spelat in?

– Det spelar roll. Det var ju tanken från kommunens sida också – att vi skulle ha en öppen dialog och få in så många synpunkter som möjligt. Det är en del i det hela.

Det har ju gått rätt positiva tongångar politiskt. Betyder det att ni kan gå emot den styrande alliansen om de vill genomföra det här?  

– Vi har tagit ställning utifrån vårt parti. Vi känner oss fria i det, och våra kamrater i alliansen vet om att vi tagit ställning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".