Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Varberg

Lärare vid skolbänken på höstlovet

”Mycket som inte leder till ett lärande”
0:51 min

Återgå till mer katederundervisning i skolan och stöd till eleverna av egna datorer. Det är sådant som diskuteras flitigt i skoldebatten - och på PS- gymnasiet i Varberg den här veckan.

På PS-gymnasiet passar lärare och skolpersonal i länet på att vidareutbilda sig och få nya idéer under höstlovet. En av konferensens deltagare var Fredrik Höper, utvecklingschef för Varbergs skolor.

Och han tyckte det var mycket nyttiga funderingar man kunde ta med sig hem från konferensen.

– Det viktiga i det här sammanhanget tycker jag är att vi måste reflektera över hur vi kan skapa ännu bättre läromiljöer för våra barn och vad det är vi ska ha fokus på i skolan. Här blir uppenbart synliggjort att vi sysslar med mycket i skolan som inte leder till ett lärande, och den reflektionen tycker jag att vi ska ta med oss, säger han.  

– Ta det här gamla med kepsar som var en gång i tiden. Vi vill inte ha den diskussionen om datorer - att vi håller på att diskutera fram och tillbaka om man får göra det eller det. Här måste vi vara tydliga med att den ska vara ett redskap för lärande och inget annat. Vi får inte fastna i det, utan vi måste gå vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".