Grisar. Foto: Karin Hartmann/Sveriges Radio
Halland

Intrång på halländska grisgårdar

”Ingen som misstänker någon organisation”
1:00 min

Ett antal halländska grisuppfödare säger sig haft besök nattetid i grisstallarna av okända människor. Ingen berörd grisuppfödare vill kommentera händelserna, men veterinär Erik Lindahl kan bekräfta besöken, dock inte var i länet de ägt rum.

– Det vill jag inte kommentera. Jag vill inte röja deras placering i länet, med hänvisning till min tystnadsplikt, säger Erik Lindahl.

Det har inte gått att nå någon av de bönder som sagt sig haft besök, och inte ens de uppfödare som vi varit i kontakt med som ännu inte blivit besökta, vågar uttala sig i rädsla för att själv i framtiden bli utsatta. Till och med veterinären, Erik Lindahl, som varit i kontakt med grisbönderna, är försiktig med att uttala sig när frågan kommer till när besöken skett, men medhåller om att det är på senare tid. 

Ingen organisation har tagit på sig besöken och varken bönderna eller Erik Lindahl vill spekulera i vem som varit på besök.

– Det är ingen som misstänker någon organisation än så länge, säger veterinär Erik Lindahl.

Sandra Neergaard-Petersen
sandra.neergaard-petersen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".